Bogdan Ivan, candidatul PSD de pe poziția a doua pentru Camera Deputaților, a declarat într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook că prioritatea României pentru a evita o criză sanitară acută este de a angaja personal medical nou. Pentru acest lucru, este nevoie ca țara noastră să reducă perioada de rezidențiat a medicilor, în primul rând.

”Criza prin care România trece în momentul de față este una fără precedent, iar dacă nu luăm măsuri rapide sistemul nostru medical va intra în colaps în cel mai scurt timp. În Bistrița-Năsăud deja nu mai sunt paturi libere în secțiile de ATI, iar asta pentru că nu avem destul personal medical pentru a suplimenta numărul”, susține candidatul la Camera Deputaților.

Proiectele de lege pe care Bogdan Ivan-Gruia le va susține în Parlamentul României sunt argumentate de măsurile luate la timp de alte state, care au venit în întâmpinarea crizei provocate de COVID-19. Două dintre aceste țări, Finlanda și Danemarca, chiar au gestionat criza sanitară exemplar.

”În martie, Guvernul Finlandei a luat măsuri ca spitalele din țară să poată eficientiza și mări capacitatea secțiilor de terapie intensivă. Această creștere s-a realizat în principal prin transformarea zonelor de recuperare în unități de terapie intensivă, măsuri similare pe care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud le-a luat la noi acasă, dar nu se mai poate, pentru că nu mai avem personal!

Pe 11 martie 2020, prim-ministrul danez a cerut mobilizarea întregului personal medical din Danemarca, iar studenții de la medicină din ani finali au fost angajați temporar ca medici rezidenți.

Germania face unul dintre cele mai mari eforturi ca sistemul de sănătate să fie suplimentat cu personal medical:

– studenții din domeniile medicale au fost chemați în spitale;

– personalul medical care lucra part-time a fost rugat să lucreze cu normă întreagă;

– personalul medical pensionat a fost chemat înapoi în spitale;

-au fost încurajați și medici străini să lucreze în Germania.

Rezultatele se văd!

  • Sistemul public de sănătate al Finlandei nu riscă să intre în colaps!
  • De la începuturile pandemiei Danemarca a înregistrat doar 747 de decese din cauza noului coronavirus!
  • În Germania, 5.900 de angajați noi au intrat în sistemul medical de la începutul pandemiei până în august!

România trebuie să ia același măsuri, iar eu voi susține asta din postura de parlamentar al județului Bistrița-Năsăud!” transmite Bogdan Ivan.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul acestuia.

(Articol electoral comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat de Gazeta de Media SRL | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020)

1 COMENTARIU

  1. Daca avem nevoie ” ca de er ” de ei… de ce le dati diplomele de studii facute pe banii publici, ca dupa terminarea lor sa plece din tara si sa presteze activitati medicale pentru si in sujba strainilor, care nu au investit absolut nimica in formarea lor profesionala ?
    TERMINATI ODATA CU LIBERA CIRCULATIE ASTA PROST GANDITA ! Faceti contracte de scolarizare si de prestare a unei activitati in slujba tzarii sale , macar 10 ani de zile dupa absolvirea facultatilor medicale si farmaceurice… si sa le permiteti sa plece din tzara abia dupa executarea acestor obligatii contractuale. Cine nu le respecta, sa i se anuleze diploma de doctor ori asistent medical si pus sa plateasca cheltuielile facute de statul roman cu facultatea … ori specializarea sa.
    Eu nu le-as permite sa plece , nici cei care fac faculatile pe banii lor, pana nu executa un stagiu de contributie pentru aceasta tzara care i-au format profesional… ca asa este corect, legal si moral sa fie .
    LA URMA URMEI… CINE ” PROSTU ” , cine da, sau cine mananca … ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.