Proiectul de lege adoptat astăzi în Plenul Camerei Deputaților face parte din pachetul de măsuri Sprijin pentru România, propus de PSD, a transmis deputatul social-democrat bistrițean Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, prin acest proiect s-a asigurat, de asemenea, baza legală pentru alte măsuri ce vor sprijini copilașii instituționalizați și familiile care au luat copii în plasament maternal: majorare de la 28 de lei la 150 de lei a alocației lunare pentru nevoi personale; alocație lunară pentru copiii aflați în plasament familial crescută de la 630 de lei la 900 de lei; creștere de la 945 lei la 1350 lei pentru copiii cu dizabilități aflați în plasament familial.

„Pentru aceste 3 măsuri Guvernul României va emite acte normative, la începutul lunii mai, prin care vor fi stabilite aceste măsuri din programul Sprijin pentru România, propuse de PSD. Chiar dacă nevoile copiilor din orfelinate nu sunt acoperite de aceste majorări, prin aceste măsuri social-democrate se face un pas consistent pentru sprijinul lor”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.