Legea inițiată în urmă cu un an de deputatul social-democrat bistrițean Bogdan Ivan, cu privire la majorarea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale, a fost adoptată miercuri în Parlament.

„Ce prevede legea pe care am inițiat-o în urmă cu un an împreună cu colegii mei din PSD: Minim 22 de lei/zi pentru hrana bolnavilor din România!

Valoarea de 22 de lei/zi se va actualiza anual cu rata inflației (nu mai e nevoie să votezi în fiecare an norma de hrană);Finanțarea pentru norma de hrană va fi suportată din bugetul de stat (nu din bugetele spitalelor sau autorităților locale); Legea putea fi adoptată acum un an, când am depus-o în Parlament!

Foștii miniștri ai sănătății din partea USR au ignorat acest proiect de lege! A fost nevoie să treacă un an și a fost nevoie ca PSD să ajungă la guvernare, pentru ca bolnavii din spitale să fie luați în seamă! Le mulțumesc în numele bolnavilor din spitale tuturor parlamentarilor care au votat această lege, indiferent de culoarea lor politică. Îi mulțumesc Președintelui PSD, d-lui Marcel Ciolacu și Ministrului Sănătății d-lui Alexandru Rafila, pentru că au promovat ca prioritate acest proiect.

Mulțumesc colegilor coinițiatori Daniel Suciu, George Șoldan și tuturor colegilor din grupul parlamentar PSD.

Pozele de pe Facebook nu rezolvă problema normei de hrană! În schimb o lege, DA!”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.