Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat competiția “Europa Digitală” prin care 18 milioane de lei vor finanța digitalizarea companiilor și a organizațiilor publice și private de cercetare din România.

„Digitalizarea României e un drum cu sens unic – nu există cale de întoarcere. Am lansat competiția “Europa Digitală” prin care 18 milioane de lei vor finanța digitalizarea companiilor și a organizațiilor publice și private de cercetare din România”, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Banii sunt dedicați aducerii tehnologiilor de ultimă generație:

  • Dezvoltarea calculului de înaltă performanță (HPC)
  • Creșterea competitivității în zona de cybersecurity
  • Creșterea competențelor digitale avansate pentru studenți, absolvenți și angajați, cu focus pe AI, securitate cibernetică și HPC;
  • Utilizarea eficientă și responsabilă a tehnologiilor AI.

„Europa digitală (DIGITAL) este un nou program de finanțare al Uniunii Europene, axat pe folosirea tehnologiilor digitale de ultimă generație în companii, administrație și de către cetățeni. Finanțarea națională se acordă organizațiilor de cercetare de drept public/privat și întreprinderilor din România, participante într-un proiect/consorțiu european declarat câștigător în urma competiţiei europene organizate în cadrul Programului Europa Digitală”, mai precizează Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.