Sursa foto: Ziarul Bursa

Înaintea Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată la Paris, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că Moldova are nevoie de granturi pentru a cumpăra energie de pe piață.

El a reamintit că, în cadrul Conferinţei ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată pe 15 iulie, la Bucureşti, s-a obţinut un sprijin în valoare totală de 615 milioane euro, dintre care 432,3 milioane euro asistenţă sub formă de granturi. „Cred că este foarte important ca această conferinţă să ofere în continuare ajutor financiar.

La Bucureşti am adunat 650 de milioane de euro, dintre care 432 de milioane de euro sub formă de granturi. Republica Moldova are nevoie de granturi acum, nu de împrumuturi, pentru a cumpăra energie de pe piaţă. Acesta este, probabil, cel mai important obiectiv acum. Al doilea, la fel de important, este acordarea susţinerii în vederea implementării reformelor necesare în procesul de integrare europeană”, a spus ministrul român.

Aurescu a precizat că din cauza bombardamentelor din Ucraina, Moldova nu a mai putut importa electricitate din această ţară. Începând cu 14 octombrie, România a început să furnizeze electricitate Republicii Moldova, iar ţara noastră asigură în prezent 80-90% din necesar, scrie Digi24.ro.

Citește și: O nouă criză a gunoaielor bate la porțile Clujului. István Szakáts: „Am observat că băieții au început să șteargă urmele crimei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.