Polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 24.000 lei pentru nerespectarea regulilor impuse în starea de alertă. Cea mai mare parte din sumă va trebui plătită de persoanele depistate de oamenii legii că nu purtau masca sanitară de protecție. De asemenea, trei persoane care nu au respectat măsura carantinei au de achitat amenzi în valoare totală de 5.000 lei.

În 2 martie, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. La nivel județean, 163 de polițiștii, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 73 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 în cadrul unui număr de 12 de acțiuni punctuale organizate în tot județul.  

Au fost verificate aproape 1.500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 44 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 143 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.250 de lei. Din totalul acestora, 52 de sancțiuni, în valoarea de 18.250 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 28 de sancțiuni, în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00.

Trei persoane care nu au nerespectat măsura privind carantina, au fost depistate și sancționate de polițiști, potrivit Legii 55/2020 cu amenzi în cuantum de 5.000 lei. Totodată, cu privire la aceste cazuri, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.                                          


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.