Trei mandate de executare a pedepsei închisorii au fost puse în plicare de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în ultimele două zile, tot atâția tineri ajungând în spatele gratiilor. Unul dintre aceștia este fost ofițer BCCO, care mai avea o condamnare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

În ultimele 48 de ore, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de executare, aceștia fiind condamnați pentru diverse infracțiuni.

Unul dintre cei trei a ajuns după gratii pentru comiterea infracțiunii de fals privind identitatea. Este vorba despre un fost ofițer BCCO Cluj, bistrițean de origine, în vârstă de 37 de ani, care, în iulie 2015, a participat la o licitație prin care a fost scos la vanzare un apartament al unor bistrițeni care nu mai reușiseră să își plăteasca ratele la bancă  și astfel s-a ajuns la executare silită. Numai că, fostul polițist nu se prezentase în nume propriu, ci în numele fratelui său, predând executorului buletinul acestuia, dar fără a prezenta și împuternicirea autentificată la notar în posesia căruia el se afla. Drept urmare, fostul ofițer BCCO Cluj a ajuns în fața procurorilor care l-au trimis în judecată în 2017, dosarul ajungând pe rolul Judecătoriei Cluj. În decembrie 2018, magistrații l-au condamnat, pe fond, la 2 ani de închisoare cu executare, având în vedere că fostul polițist mai avea o condamnare la un an de închisoare cu suspendare și trei ani de încercare, rămasă definitivă în martie 2014. Zilele trecute, mai precis pe 19 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a menținut sentința pronunțată de Judecătoria Cluj, astfel că fostul ofițer BCCO a ajuns după gratii, o zi mai târziu, pe 20 noiembrie. MAI MULTE DETALII CITIȚI ÎN EDIȚIA DE LUNI, 25 NOIEMBRIE

 Tot pe 20 noiembrie a ajuns după gratii și un tânăr din Bistrița-Năsăud, din localitatea Chintelnic, în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost condamnat de către Judecătoria Beclean la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis, potrivit IPJ Bistrița-Năsăud.

O zi mai devreme, la data de 19.11.2019, un tânăr de 29 de ani din Dipșa, condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, a ajuns și el după gratii. Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost emis de către Judecătoria Bistrița.

Toți cei trei bistrițeni au fost încarcerați în Penitenciarul Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Pai, ce scoala avea ” domnu’ ofitzer „, sau a fost facut din astia la… ” pune x-ul ” … ?! Nu stia si nu se pricepea cat de cat la chestiuni de natura civila … si la ceea ce facea obiect de activitate al insasi meseriei ” domniei sale ” ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here