Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în mai multe judeţe din nordul ţării în a doua parte a acestei zile. În vigoare este şi o altă avertizare cod galben de ploi. Judeţul Bistriţa-Năsăud se numără printre judeţele vizate.

În ceea ce priveşte avertizarea cod portocaliu, conform prognozei, începând de duminică, ora 13:00, şi până luni, ora 02:00, în nordul Moldovei şi în zona Munţilor Apuseni, apoi şi în Maramureş şi în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 30-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis şi o avertizare cod galben de vreme instabilă ce va fi în vigoare până luni dimineaţa, la ora 10:00, în mai multe judeţe.

„În intervalul menționat, în nord-estul, nordul, centrul și nord-vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp„, arată ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here