Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care vizează și județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, ANM precizează că, în intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 21:00, ”local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

De asemenea, în intervalul 7 iulie, ora 03:00 – 7 iulie, ora 12:00, în vigoare va fi o altă avertizare cod galben de vreme instabilă.

”În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp”, mai arată ANM.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here