Lina Monica Crăciun, femeia din Bistriţa-Bîrgăului care este acuzată de procurori că şi-a ucis trei copii după care i-a abandonat în podul unui bloc din aceeaşi localitate, a fost trimisă în judecată, luni, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Femeia este arestată preventiv încă din luna aprilie anul acesta. Dacă va fi găsită vinovată, Lina Monica Crăciun riscă să petreacă între 10 şi 20 de ani după gratii.

 

 

Pe 9 octombrie, Lina Monica Crăciun a fost trimisă în judecată de procurori, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Descoperirea a trei cadavre ale unor bebeluşi în podul unui bloc a îngrozit, în urmă cu aproximativ 7 luni, comunitatea din Bistriţa Bîrgăului, dar şi din judeţ şi din întreaga ţară.

Macabra descoperire a fost făcută de o femeie care locuieşte la parterul blocului din apropierea gării din comuna Bistriţa-Bârgăului, după ce s-a urcat în podul imobilului împreună cu fiul său de 12 ani, pentru a face curat.

Băiatului i-a atras atenţia un maldăr de haine, care se afla în pod. Şi un sac în care exista ceva care semăna cu o păpuşă. Când însă mama sa s-a apropiat, femeia a descoperit că de fapt „păpuşa” era cadavrul unui copil foarte mic, mort. Alături a descoperit un al doilea sac, în care era un al doilea trup de copilaş. Speriată, femeia a alertat poliţia. Agenţii ajunşi la faţa locului au mai descoperit, în timpul cercetărilor, trupul descompus al unui al treilea copil.Poliţiştii au găsit mai multe elemente de lenjerie intimă, printre care şi un maieu plin de sânge.

Din primele cercetări la faţa locului a reieşit faptul că cei trei copilaşi au decedat cu câţiva ani în urmă.

După aproximativ o lună de anchetă, pe 21 aprilie 2017, procurorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au preluat dosarul deschis de procurorii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud,  au stabilit că principala suspectă este chiar mama bebeluşilor, Lina Monica Crăciun. La scurt timp, femeia a fost arestată preventiv şi a rămas după gratii până în prezent.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2015,  Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei copii nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o localitate din judeţul Bistrița Năsăud.

Situația de fapt mai sus expusă a fost stabilită din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent.

Cauza a fost iniţial constituită pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud, iar prin ordoannţa din 19 aprilie 2017 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus preluarea dosarului în vederea efectuării urmăririi penale de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, au mai precizat procurorii în referatul de propunere pentru arestare preventivă.

Pe 9 octombrie, Lina Monica Crăciun a fost trimisă în judecată de procurori, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Dacă judecătorii o vor găsi vinovată, Lina Monica Crăciun riscă o condamnare cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

 

Despre acest caz Gazeta de Bistriţa a scris AICI , AICI , AICI şi AICI.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here