Bibliotecarul Avram Iancu vrea să înoate peste 600 de km până la Istanbul

48
Sursa fotografiei: faramogul.ro

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani vrea să stabilească un record mondial, urmează ca acesta să înoate aproximativ 50 de zile, pe un traseu de peste 600 km, de la Sulina la Istanbul. Bărbatul este deţinătorul recordului traversării înot a Dunării fără costum de neopren. 

 

Avram Iancu, în vârstă de 42 de ani, este bibliotecar în oraşul Petroşani, din judeţul Hunedoara. Acesta va lua startul în cursa de peste 600 de kilometri, pe care şi-a propus să o realizeze înot de la Sulina până la Istanbul, duminică.

”Este o continuare a proiectului de înot a întregului fluviu Dunărea, de anul trecut. Povestea aceasta a «Pilotului de pe Dunăre», a lui Jules Verne, este foarte, foarte frumoasă, dar, din păcate, ea se termină la gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Se termină pentru că aşa a vrut marele Jules Verne şi pilotul de pe Dunăre şi-a terminat într-un anume fel misiunea, în roman vorbesc. Iar«Pilotul de pe Dunăre», varianta românească, în care a străbătut întregul curs al Dunării, doreşte să ducă povestea mai departe, o poveste frumoasă, aceea a traversării înot a Mării Negre, de la Sulina la Istanbul. Voi începe exact din locul de unde am terminat anul trecut, voi mai înota cei zece kilometri din Fluviul Dunărea, până la ieşirea în Marea Neagră, după care voi continua acest efort deosebit până la Istanbul. 89 de zile am înotat anul trecut, pe Dunăre. Acum, între 40 şi 50 de zile estimez lucrul acesta”, a declarat Avram Iancu, potrivit Mediafax.

Acesta va înota doar în slip, cu ochelari şi cu cască pe cap, fără materiale ajutătoare, la fel ca şi atunci când a doborât recordul de traversare a Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here