Biroul Electoral Central joacă tare în scandalul semnăturilor pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Și anunță că va depune plângere penală pe tema semnăturilor controversate din listele unora dintre candidați. Este vorba de Viorel Cataramă, Miron Cozma, Maria Minea, Cătălin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, NInel Peia și Bobby Păunescu.

„Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţional), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000. Membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, se arată în comunicatul postat pe site-ul BEC.

BEC a respins inițilal candidatura lui Viorel Cataramă, dar Curtea Constituțională a decis că acesta poate candida. BEC a respins și candidatura lui Miron Cozma. 

2 COMENTARII

  1. OAMENI BUNI , cel mai corect ar fi ca toate aceste semnaturi sa se adune la CENTRELE ELECTORALE , unde candidatii … sa isi ” deschida listele electorale de sustinere cu semnaturi ” SI UNDE NIMENI SA NU POATA FACE ” XEROXURI ori falsuri ” ORI SA DEPUNA SEMNATURI PE MAI MULTE LISTE DECAT UNA SINGURA .
    Atunci ar fi foarte clar cu aceste semnaturi care sunt foarte greu de controlat asa cum este astazi reglementat

  2. Vai… da ce vocal este Cumpanasu numa… de gandesti ca tot s-au c*cat pe ei de spaima politistii si procurorii care ancheteaza disparitia nepoatei sale … cum toti au facut in nadragi si le tremura ismenele de spaima acestuia , chiar daca nici macar nu si-a terminat liceul… da… are el ” master ” cine stie de pe unde ” cumparat ” … si unde nu trebuie nici o scoala ca sa-l ” cumperi ” . Ma si mai are obrazul si tupeul sa aiba pretentia sa fie ales si de presedinte de tzara… Deja si vedeam o gramada de prune la care le-a pus el coada si de la care le-a luat ” banda izolatoare ” ce le tinea lipite de pruni …
    Maaa… ca este incisiv si ” rau ca un doberman „… este ok… dar de aici si pana la a pretinde sa fi presedinte de tzara, tu… care inca n-ai nici macar bacalaureat… sau licentza in ceva… este cale lunga .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here