Incident violent, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în parcarea magazinlui ”Dedeman”: un tânăr de 24 de ani a încasat, sâmbătă 19 martie, o bătaie soră cu moartea, din partea unor romi din Zona Gării Cluj, pentru motivul că n-a acceptat suma pecare o primise pentru vânzarea unui telefon mobil şi şi-a cerut aparatul înapoi. Apoi, la locul incidentului au venit şi alţi romi care au continuat să-l bată pe tânăr până la apariţia unui echipaj de poliţie, alertat de soţia victimei! 

 

Sergiu locuieşte în cartierul clujean Dâmbu Rotund şi şi-a scos la vânzare telefonul prin intermediul unui magazin on-line. A găsit cumpărătorul potrivit, s-au înţeles împreună la preţ după care cei doi s-au întâlnit la ora şi locul stabilite. Povesteşte Sergiu, pe coridoarele I.M.L. Cluj, cu faţa brăzdată de urmele loviturilor căpătate în urmă cu două zile: „Am intrat, spre marea mea greşeală, în maşina individului, aflată în parcare. Acesta trebuia să-mi dea suma de 850 de lei şi acolo, lângă el, mai era un individ.  Mi-a dat doar 620, bani pe care i-am numărat imediat după ce i-am primit. Spărat că suma nu era cea corectă – aflat în spatele şoferului – am întins mâna ca să-mi recuperez telefonul. Dar cumpărătorul a blocat imediat uşile şi a pornit, în trombă, cu mine sechestrat înăuntru. Însă n-a parcurs decât câţiva metri şi a intrat într-un automobil parcat alături, nu însă înainte de a „şterge” – fără a lovi – un pieton. Am ieşit cu dificultate din maşină şi i-am strigat soţiei, care urmărea înmărmurită întreaga scenă, să anunţe degrabă poliţia. A apărut imediat şi prietenul meu, aflat lângă soţie, dar îndrăzneala l-a costat şi a luat şi el câţiva pumni. Apoi, cu o viteză incredibilă a apărut un întreg clan de romi şi patru-cinci inşi dintre aceştia, plus cumpărătorul, m-au pus la pământ unde au început să mă lovească şi cu picioarele”. Sergiu mărturiseşte că în tot acest timp romii au vrut să-i fure verigheta şi cel de-al doilea telefon, însă a avut şansa că a apărut un echipaj de poliţie, care a intervenit şi i-a oprit pe romi, după care i-a recuperat şi telefonul. „Acolo, pus la pământ, am trecut prin cele mai grele momente ale vieţii mele fiindcă în timp ce mă loveau romii îmi ziceau să nu ridic capul, să nu văd cine mă loveşte, altminteri mă taie cu cuţitul. La rândul ei şi soţia a fost atacată, de o pirandă, dar a reuşit să scape prin fugă”!  Imediat după ce s-au potolit lucrurile, Sergiu a fost transportat de urgenţă la U.P.U., cu o ambulanţă, unde i s-a acordat primul ajutor. Tânărul este poftit curând în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, la scut timp, cu un certificat în care i-au fost recomandate între trei şi patru zile de îngrijiri medicale. În absenţa fiului ei, mama tânărului a precizat un fapt îngrijorător: „Ce mă deranjează teribil e faptul că paznicii magazinului se uitau la romii aceia cum îl bat pe fiul meu, fără să intervină, iar respectivii se desfăşurau în faţa mulţimii inerte, care doar asista la scenă. Oamenii priveau, ca la spectacol, cum romii îl băteau pe fiul meu şi-l făceau şi hoţ, ţipând de mama focului”.


„La data de 17.03.2018, ora 19:30, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie a fost solicitat să intervină la un incident care a avut loc în parcarea unui magazin de pe strada Fabricii de Chibrituri din Cluj-Napoca. La faţa locului a fost identificată o persoană care prezenta semnele unei agresiuni, aceasta fiind transportată la UPU Cluj pentru investigaţii. Poliţiştii au stabilit că persoana vătămată ar fi fost agresată de alte persoane, în urma unor neînţelegeri privind vânzarea unui telefon mobil. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale care se impun”, a  declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Sorin Grecu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here