Trei bărbați din Argeș și Mureș, care în urmă cu o lună l-au jefuit pe un bătrân de 71 de ani din Bistrița, au fost reținuți miercuri de polițiștii bistrițeni. Cei trei au furat din locuința bătrânului circa 30.000 lei (RON și EURO) și bijuterii în valoare de circa 12.000 lei, după care s-au făcut nevăzuți.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziție domiciliară, ambele în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„În fapt, la data de 24 mai, un bărbat de 71 de ani din Bistrița a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că i-au fost sustrase din locuință o sumă de bani și bijuterii. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi deschis poarta de acces în curtea imobilului pentru trei bărbați.

Ulterior, aceștia l-ar fi împins, ar fi pătruns în locuință și i-ar fi interzis bărbatului de 71 de ani să folosească telefonul, timp în care ar fi sustras 3.000 de euro, 15.000 de lei și bijuterii în valoare de aproximativ 12.000 de lei. Ulterior, cei trei ar fi plecat cu un autoturism într-o direcție necunoscută”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie pentru cauză.

Totodată, polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele celor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani, din județele Argeș și Mureș. Aceștia au fost conduși la sediul Poliției municipiului Bistrița, iar după audieri, au fost reținuți pentru 24 de ore.

În prezent, aceștia se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, în cursul zilei de astăzi, 27 iunie, au fost duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Propunerea procurorilor a fost admisă de Judecătoria Bistrița, astfel că cei trei bărbați vor sta după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția 3 Poliție Rurală Lechința din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al polițiștilor de la  Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția 14 Poliție Rurală Ghindari din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului, documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea faptelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.