Polițiștii Serviciului Rutier au continuat miercuri acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, pe raza județului. Totodată, s-a acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto aflați sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind efectuate testări cu aparatele etilotest și drugtest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni, în cuantum de 7.845 lei și au fost reținute două permise de conducere.  În aceeași zi, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au acționat împreună cu jandarmi, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere, dar și a delictelor silvice pe Valea Bârgăului.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, au fost legitimate 25 de persoane, au fost verificate 3 transporturi de material lemnos și au fost efectuate 7 testări cu aparatul etilotest. În cadrul acțiunii, polițiștii au constat, în flagrant delict, două infracțiuni la regimul rutier, pentru care polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal.  Vizat este un tânăr de 23 de ani, din Prundu Bârgăului, depistat la volanul unui autoturism care nu figurează ca fiind înmatriculat, și care avea aplicate numere de înmatriculare provizorii ce aparțin unui alt autoturism. Cercetările sunt continuate pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Pentru celelalte nereguli constatate au mai fost aplicate 12 sancțiuni dintre care 5 la regimul rutier, în valoare de 1.740 de lei, și 7 pentru nerespectarea ordinii publice, în cuantum de 2200 de lei. Suplimentar, polițiștii au reținut două permise de conducere, un certificat de înmatriculare și un set plăcuțe de înmatriculare.

Toto  miercuri, în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii din Beclean au acționat pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar pe raza oraşului. În acest sens, au efectuat controale în 8 localuri de pe raza orașului Beclean, fiind depistați 12 elevi care nu frecventau cursurile și cu privire la care au efectuat informări către unitățile școlare la care aceștia învață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.