bty

Prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată  a unei persoane fără calitate specială pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, informează DGA Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, la data de 20.07.2023 un echipaj de poliție din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud – Biroul Rutier a oprit în trafic un conducător auto care a fost surprins, cu aparatul radar, circulând cu o viteză peste limita admisă de lege pentru porțiunea de drum respectivă. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat motiv pentru care a fost condusă la sediul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru continuarea cercetărilor. Cu această ocazie conducătorul auto a oferit polițistului o bancnotă de 100 de euro, cu scopul de a-l determina să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu constate infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Agentul de poliție a refuzat propunerea conducătorului auto și a sesizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care s-a sesizat din oficiu pentru infracțiunea de dare de mită și a dispus delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție pentru a se deplasa la sediul Poliției Municipiului Bistrița-Biroul Rutier în vederea constatării infracțiunii flagrante de dare de mită.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.