S-a confirmat primul caz de Coronavirus la nivelul județului Bistrița-Năsăud! Este vorba despre un bărbat aflat în izolare la domiciliu.

UPDATE 2: 

Primul caz al unui pacient infectat cu Coronavirus a fost confirmat aseară (16.03.2020) în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din județ, care le-a declarat medicilor că s-a întors din Italia, din apropiere de Milano, în data de 09.03.2020.

După cum le-a declarat medicilor, pacientul a stat în izolare acasă și în data de 14.03.2020 a prezentat febră înaltă, disfagie, tuse neproductivă (seacă) și cefalee.

În data de 15.03.2020 a solicitat ambulanța, cu care a fost adus la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind tratat încă de la început ca un caz suspect de infectare cu Covid-19, astfel că echipajul de pe ambulanță a purtat echipamentul suplimentar de protecție prevăzut în astfel de situații.

Pacientul a fost internat și testat pentru Coronavirus, rezultatul comunicat aseară (16.03.2020) de Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca fiind pozitiv. Conform protocolului, pacientul a fost transferat în 16.03.2020, ora 23.00, la Spitalul de Boli infecțioase Cluj-Napoca„, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

UPDATE 1: 

Bărbatul este din orașul Năsăud și s-a reîntors din Milano, cu avionul, pe data de 9 martie. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat de 32 ani, care se afla în izolare domiciliu după ce s-a întors din Italia, a făcut duminică noaptea un apel la 112. Acesta, a fost transportat cu izoleta la spital, iar rezultatul probelor a confirmat prezența Coronavirusului.
Bărbatul a fost astă-noapte tranportat  de echipajul CBRN la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Alte opt teste de la nivelul județului nostru CoVid-19 au rezultatul negativ.
În Bistrița-Năsăud, 95 de persoane se află în carantină.
Situația actualizată a numărului persoanelor în izolare va fi comunicată ulterior (în dinamică, încă se preiau date de la persoanele nou-venite din zone galbene).
La nivel național, sunt 168 de cazuri confirmate de Coronavirus.

DSP desfășoară acum o anchetă epidemiologică.

2 COMENTARII

  1. Izolati-i , stati cu ochii pe ei ca pe ” butelie ” … si nu va luati dupa declaratiile lor ” pe proprie raspundere ” … ca astia NU sunt constientzi, toti mint si nu spun adevarul de unde vin , de groaza faptului ca trebuie sa stea izolati in carantina . Basca faptul ca majoritatea pe unde au fost, au muncit ilegal… , nu au asigurari sociale si de sanatate , nu au avut bani sa mearga pe la doctori sa se consulte ca in strainatate este foarte scump , au dormit prin parcuri, gari, autogari, pe sub poduri si viaducte … etc, ba au mai si facut tot felul de prostii facandu-ne de c*cat pe unde au umblat… si ca sa nu-i depisteze politia mint de ” ingheatza apele ” … si nu spun unde au fost .
    Asadar… PE EI … SI NU-I SLABITI DIN OCHI… sa n-aiba ” loc de intors ” , ca din cauza lor ne-am ales cu toate aceste infectii si cu aceasta ” stare de urgentza ” . In nici un caz nu din Romania s-au infectat cei care au acest virus ! ! !
    Preaslavita, preaiubita si draga noastra diaspora …

  2. S a intors din Italia in 9 cu avionul. E greu de crezut ca a avut masina lasata in aeroport. Cineva l a adus la Nasaud de la Cluj. Iar acel cineva umbla nestingherit prin oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here