Un bărbat din Dumitra, cercetat de autoritățile judiciare spaniole pentru trafic de droguri și dat în urmărire internațională, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud și arestat preventiv de magistrații Curții de Apel Cluj, în baza unui mandat european de arestare. 

În urma unei acțiuni desfășurate luni, 16 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistrița-Năsăud au prins un urmărit internațional.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din Dumitra, avea pe numele lui un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de apartenență la un grup infracțional organizat și trafic ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope. Mandatul a fost emis de autoritățile din Spania în data de 8 august 2019.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În cursul zilei de luni, polițiștii de investigații criminale l-au prezentat instanței, respectiv Curții de Apel Cluj, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În prezent, acesta se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here