Un bărbat din Dorolea, care ar fi tăiat mai mulți arbori de pe un teren aflat în proprietatea unui consătean și l-ar fi agresat pe acesta, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procurorii au finalizat cercetările în dosarul penal în care acesta era cercetat și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului.

În sarcina acestuia s-a reținut că ar fi sustras cantitatea de 0,45 metri cubi de material lemnos de pe terenul unui consătean, situat în extravilanul localității Dorolea, și că l-ar fi și agresat pe acesta.

”În data de 8 decembrie 2020, în intervalul orar 10:00 – 14:30, inculpatul a sustras cantitatea de 0,45 de metri cubi de material lemnos din extravilanul localității Dorolea și, în timp ce se deplasa cu atelajul hipo în care încărcase lemnele sustrase, a întâlnit-o pe persoana vătămată (persoană de sex masculin, majoră), care i-a repoșat inculpatului că a sustras lemnele de pe un teren al său, ocazie cu care inculpatul a agresat-o fizic pe persoana vătămată, lovind-o peste corp și mâini cu coada unui topor, iar în zona lombară cu partea activă a toporului, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat din punct de vedere medico-legal 34-35 de zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

La acea vreme, inculpatul, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu.

Dosarul în care acesta este cercetat va ajunge în instanță, judecătorii urmând să se pronunțe în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here