Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant, marți, în timp ce încerca să dea mită unui polițist pentru a-i returna permisul pe care acesta i-l reținuse cu două zile înainte după ce l-a prins băut la volan. Procurorii au luat față de bărbat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În data de 28 iulie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa – Năsăud, împreună cu ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani, cu titlu de mită, unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Secţia nr.1 Poliţie Rurală Bistriţa, pentru ca acesta să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i suspende dreptul de a conduce.

„Anterior, în data de 25.07.2020, bărbatul. a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie iar, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având alcoolemia de 0.19 mg/l.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. În acest context, acesta a promis poliţistului care a aplicat sancţiunea, că este dispus să-i ofere o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

Astfel, la data de 28.07.2020, ora 09.00, inculpatul s-a prezentat la postul de poliţie şi a oferit agentului de poliţie o sumă în euro, faptă constatată în flagrant”, se arată într-un comunicat al DGA Bistrița-Năsăud.

În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. de art. 290 Cod penal, fiind luată  măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here