Renate Weber, Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, cere Ministerului Educației să redeschidă școlile și o avertizează pe Monica Anisie că ar putea fi reținută pentru o posibilă încălcare a drepturilor reglementate de Constituție, respectiv “dreptul la învățătură”.

“Nu vedem de ce școlile nu au putut fi deschise, cel puțin pentru vârstele mai mici. Desigur, pe lângă luarea măsurilor de precauție”, a declarat adjunctul Avocatului Poporului, pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.

Renate Weber s-a autosesizat referitor la situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii online, potrivit gandul.ro.

Instituția citează studiul publicat de Edupedur.ro, realizat de FSE Spiru Haret, care preciza că aproape 42% dintre profesorii respondenți au spus că nu au primit un laptop sau o tabletă, deși Legea nr.109/2020 publicată în M.O. prevede că “Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei Școlare e-learning și a altor platforme educaționale agreate” și că “Ministerul Educației și Cercetării asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning”.

În adresa respectivă trimisă MEC, în noiembrie, Avocatul Poporului avertizează că e posibil ca ministerul să încalce Constituția și cere:

“- verificarea și examinarea situației descrise;
– numărul de cereri formulate de cadrele didactice pentru obținerea dispozitivelor – laptop/tabletă – esențiale pentru desfășurarea activității e-learning;
– situația referitoare la predarea/primirea acestor dispozitive de către cadrele didactice”.

Ulterior, pe 20 noiembrie 2020, Avocatul Poporului a revenit cu o nouă adresa la Ministerul Educației, solicitând din nou deschiderea școlilor.

Citește continuarea AICI.

2 COMENTARII

  1. Bine, mai, ce titlul ati pus! Nu o sa fie nimeni retinut, dreptul la invatatura trebuie pus in acord cu dreptul la sanatate si la viata, nu mai presus. Vrajeala pe capul avocatei poporului fana a psd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.