Avocatul Poporului analizează Legea 90/2001, care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului, şi urmează să anunţe dacă va sesiza Curtea Constituţională sau nu.

 

Articolul 2 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor prevede că persoanele condamnate penal nu pot face parte din Guvern. În ciuda faptului că legea este în vigoare, PSD şi ALDE au stabilit că îl vor propune preşedintelui Klaus Iohannis, pentru funţia de prim-ministru, pe Liviu Dragnea.

 

Serviciul Contencios Constituţional va analiza oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale de către Avocatul Poporului în ceea ce priveşte legea care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern.

În urma dezbaterilor din mass-media legate de unele prevederi ale Legii nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor și pentru evitarea oricăror speculații, Avocatul Poporului precizează că Serviciul Contencios Constituțional a fost însărcinat să analizeze oportunitatea sesizării din oficiu a Avocatului Poporului cu privire la problematica generată de unele prevederi ale Legii sus-menționate. Avocatul Poporului precizează că orice demersuri va întreprinde în perioada următoare, acestea vor fi în conformitate cu Constituția și legile statului„, anunţă într-un comunicat Avocatul Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here