În urma avertizărilor meteo și hidrologice de cod galben și portocaliu de precipitații din această perioadă și având în vedere riscul de producere al inundațiilor pe raza județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a întrunit într-o ședință pentru stabilirea unor măsuri de intervenție în caz de inundație.

În cadrul tuturor primăriilor din județ se va efectua un serviciu de permanență pentru monitorizarea situației operative din teren. Toți reprezentanții instituțiilor cu atribuții in managementul situațiilor de urgență provocate de inundații – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud și Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud – vor asigura echipe de intervenție care vor fi pregătite să răspundă solicitărilor punctuale venite din partea populației în ceea ce privește evacuarea apei din curți și din beciuri.

Formațiile de lucru de la nivelul SGA BN sunt în alertă și monitorizează cursurile de apă. Se monitorizează în special fluxul de apă al râului Rebra, deoarece unitatea de învățământ de acolo se află în apropiere de albia râului.

La nivelul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, responsabilii sunt pregătiți pentru a interveni cu maximă eficiență în cazul producerii de inundații în gospodăriile pacienților care necesită dializă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează situația operativă din teren și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației în cazul producerii unor situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here