Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ploi torențiale, care vizează inclusiv județul Bistrița-Năsăud. 

Avertizarea COD GALBEN de instabilitatea atmosferică temporar accentuată, valabil  astăzi, 29 iunie, între orele 12:00  și 19:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Începând de la ora 19:00 până mâine, 30 iunie, ora 10:00 intră în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, care vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, zona de munte a județului Mureș.

Potrivit meteorologilor, în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, precum și în zona de munte a județului Mureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here