Iulian, medicul veterinar de 44 de ani, originar din Iaşi şi clujean de ani buni era angajat la o firmă din Braşov – furnizoare de produse farmaceutice de deparazitare a animalelor. Săptămâna trecută acesta a fost găsit, mort, în maşina lui de serviciu, cu o seringă înfiptă în piept, pe trei sferturi plină  cu o substanţă de eutansiere a patrupedelor. Culmea, parcă demonstrativ, omul a comis gestul chiar în proximitatea depozitului din Cluj-Napoca, de unde se aproviziona cu marfă. Conform mărturiei unor cunoscuţi de-ai săi, un motiv al sinuciderii sale ar putea fi acela că medicul a ajuns pe culmile disperării după ce în seara precedentă şi-a uitat încasările în maşină, aproximativ 10.000 de lei, iar a doua zi s-a trezit cu autoturismul spart şi fără bani.

 

Ştirea din spatele ştirii

„Un bărbat a fost găsit mort în mașină, joi, în jurul orei 16.50, pe strada Câmpului, din Cluj-Napoca. Potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. Cluj, este vorba despre un bărbat de aproximativ 40 de ani iar autoturismul în care se afla era staționat. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu autospeciale de descarcerare însă ușile autoturismului erau descuiate. Medicii nu au mai avut nicio șansă de a-l resuscita, fiind nevoiți să declare decesul bărbatului. La fața locului s-au deplasat și echipaje ale Poliției, care au început cercetările pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc incidentul”, aşa suna textul unui articol publicat de o publicaţie clujeană on-line, a doua zi după tragicul eveniment. Însă, în ciuda relatării – inevitabil – laconice incidentul ascundea de fapt o adevărată dramă: sinuciderea unui medic veterinar, dealer de produse farmaceutice pentru circumscripţiile veterinare, un om cu nervii şi energiile probabil aflate la pământ. Un alt medic, fost bun prieten şi coleg de facultate cu victima ne-a declarat următoarele: „Iulian a trecut prin multe greutăţi şi numai el şi familia sa ştiu cum le-a fost viaţa: operaţiile şi problemele de sănătate ale fiicei, drumurile istovitoare făcute non-stop prin partea de nord a ţării, prin judeţele Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj şi atâtea alte greutăţi. Am fost colegi de promoţie la U.S.A.M.V. şi ştiu că de treisprezece ani acesta a fost numai şi numai pe drumuri, fapt care probabil l-a tocit şi obosit teribil. Ba, mai mult, cu circa două săptămâni înainte de cruntul eveniment acesta mi s-a plâns că vânzările merg din ce în ce mai greu, asta pentru că scad încontinuu şi efectivele de animale”.

Pornim spre sediul depozitului clujean al firmei – situat pe strada Câmpului – dornici să mai devoalăm câte ceva din misterul straniei sinucideri a lui Iulian. Însă, apelând la interfon, la adresa indicată pe internet – unde se afla şi o dubiţă a firmei din Braşov – ne întâmpină o domnişoară somnoroasă care ne concediază scurt spunând că e doar locatară în apartamentul respectiv. Vizavi de bloc observăm – ni se confirmă acest lucru după ce apelăm un martor ocular, prezent la descinderea poliţiei, criminaliştilor, legiştilor şi procurorilor – că se află parcată chiar maşina în interiorul căreia, joia trecută s-a petrecut drama. Aflăm apoi, tot telefonic – de la un anume domn Cremene, şeful depozitului – că nu are nici cea mai vagă idee asupra împrejurărilor în care a avut loc tragicul incident deoarece în ziua respectivă se afla pe teren – aşa cum se află şi în momentul când noi dialogăm. La fel ne-a răspuns şi şeful „mare” al lui Iulian, de la Braşov, care n-a putut nici infirma dar nici confirma lipsa unor sume de bani deoarece „la această oră am luat legătura cu beneficiarii ca să aflăm dacă sunt, cumva, lipsuri din încasări”. În rest, ne-a declarat că, până la concluziile Parchetului, nu poate să ne furnizeze niciun amănunt, pentru a nu pune beţe în roate anchetei.


Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La data de 19 octombrie a.c., Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, pe un teren viran, în zona străzii Câmpului, a fost găsit un bărbat decedat într-un autoturism. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti, pentru a cerceta împrejurările în care a survenit decesul bărbatului. La examinarea sumară a cadavrului, nu au fost observate urme de agresiune. Cadavrul a fost transportat la IML Cluj pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei exacte a  decesului. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a survenit decesul bărbatului. În cauză a fost inregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.


injectie letala

Postarea unui prieten al lui Iulian de pe Facebook făcută în 20 octombrie, la o zi după tragedie: “Am fost crescut și îndemnat să iubesc, educat să conviețuiesc, să cooperez, să râd, și la nevoie să lupt. Azi îmi dau seama că poate mi le-am însușit pe toate dar mă întreb, oare le-am făcut până la capăt. Cu siguranță îmi reproșez că nu am luptat destul ca să terminăm cu nenorociții care conduc direct sau din postură de oameni politici această țară. Impostori unul și unul care nu fac decât rău acestei țări. Și cel mai mare rău e faptul că îi aleargă pe oameni, o nesfârșită goană după o brumă de bani cu care să plătească facturile și poate nevoile copiilor, ce să mai vorbim de plăcerile proprii. Azi, în ziua în care am mai sacrificat două ore din cauza unor ignoranți și a unui parlamentar oportunist, în ziua în care după spusele unui nenorocit de ministru, 3000 de pușcăriași (pe care a cheltuit statul 2000 de lei pe lună) au aflat că vor fi liberi, o femeie minunată și fiica ei (cu 84 de lei alocație, la mila unui stat iremediabil corupt) au pierdut un soț, un tată un bărbat excepțional, un om care a pus mereu în sufletul și ochii mei bucuria întâlnirii, o dovadă permanentă a devotamentului său față de familie și prieteni. Pe cat de mare e durerea de a te pierde dintre noi, Iulian, pe atât de mare dragul cu care te voi păstra în amintire și înzecit, însutit disprețul pentru nenorociții care au format și dezvoltat acest sistem de subjugare umană, de stoarcere a omului de suprimare până la un punct terminus exagerat de prematur. Ai pierdut lupta asta pentru că cele 5-10 rânduri paralele lungi de 3 km nu au fost la vot sau în centrul orașului ca să alungăm neosclavagismul instaurat de neocomunişti, ci la Moaștele Sfintei Paraschieva. Doamne iartă-mă pentru răzvrătirea mea dar te rog odihnește-l pe Iulian și mai ales ai grija de soţia şi fiica lui”.

Sorin Grecu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here