Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale ar putea fi chemat miercuri la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în dosarul Referendumul, potrivit Antena 3.

Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar în care investighează modul în care judecătorii Curții Constituționale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. Șase din cei nouă judecători ai CCR sunt anchetați pentru că ar  fi comis  fals în acte oficiale. Cei șase judecători vizați de anchetă au transmis premierului Ponta o erată prin care au corectat o adresă  transmisă de colegul lor, judecătorul CCR  Acsinte Gaspar.

Judecătorii care au semnat erata și apoi  au invalidat referendumul sunt: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Puskas Valentin Zoltan.

În acest dosar au fost audiați până acum Horațius Dumbravă (membru al CSM), Toni Neacșu (fost judecător CSM) și judecătorii CCR Tudorel Toader și  Acsinte  Gaspar, acesta din urmă prezentându-se în fața anchetatorilor, marți. Tot marți a fost citată și ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General și fosta judecătoare de la CCR Aspazia Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.