Amenzi în valoare de peste 150.000 lei au fost aplicate de către forțele de ordine din județul Bistrița-Năsăud, cele mai multe pentru nerespectarea resticțiilor de circulație, dar și câteva pentru comerț ilicit. 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 227 de poliţişti, 86 de jandarmi și 36 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 667 de verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 280 societăți comerciale și 112 persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 147.700 de lei. Dintre acestea, 48 de sancțiuni, în valoare de 101.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse, 23 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 și 2 pentru nerespectarea altor acte normative.

Jandarmii au verificat 228 persoane, aflate în 28 locații, din 19 localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 7 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here