Zeci de oameni au inceput „anul scolar” la Penitenciarul Gherla

216

24 de persoane private de libertate au început, luni, cursurile noului an şcolar la Penitenciarul Gherla şi alte 14 vor începe cursurile marţi, la Secţia exterioară Cluj-Napoca a penitenciarului. ‘A avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017-2018, la Şcoala Profesională care funcţioneaza în incinta Penitenciarului Gherla. În acest an şcolar procesul de învăţământ va fi susţinut de un număr de 13 cadre didactice. La festivitate au participat cadrele didactice şi lucrători ai serviciului de educaţie. În anul şcolar 2017 – 2018 au fost înscrise un număr de 24 persoane private de libertate repartizate pe următoarele nivele de învăţământ: nivel primar – 6 persoane private de libertate; nivel gimnazial – 8 persoane private de libertate; nivel liceal – 5 persoane private de libertate; (clasa a IX-a ) nivel profesional – 7 persoane private de libertate (a XI-a -specializarea construcţii şi lucrări publice )’, se arată într-un comunicat transmis luni de Penitenciarul Gherla, conform Agerpres.

De asemenea, marţi, vor începe cursurile şcolare şi femeile din Secţia exterioară. ‘În data de 12.09.2017, la ora 10:00, la Secţia Exterioară Cluj-Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017 – 2018. Se va organiza învăţământ primar, conform programului ‘A doua şansă’. Au fost înscrise un număr de 14 persoane private de libertate – femei’, se menţionează în comunicat.

Pentru noul an şcolar, administraţia penitenciarului a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor şapte săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi. ‘Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial’, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here