Au deținut și folosit ilegal arme de vânătoare! Ce au pățit patru bistrițeni după ce au fost descoperiți de polițiști

744

Patru bistrițeni au fost trimiși în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Doi dintre ei sunt acuzați și de braconaj, pentru că au împușcat, fără să aibă autorizație, un cerb.

 

Cei patru bărbați nu aveau dreptul să dețină și să folosească arme, însă asta nu i-a oprit să desfășoare activități nelegale. Asta, până când au fost descoperiți de oamenii legii, iar acum sunt trimiși în judecată.

Doi dintre ei, pe lângă faptul că nu au respectat legea în ceea ce privește regimul armelor și munițiilor, au mers la vânătoare fără să aibă autorizație. În luna februarie a acestui an, aceștia au împușcat un cerb, dar au fost descoperiți de oamenii legii pe când îl transportau spre casă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, este vorba despre Hrișcă Vasile Petru și Doboș Grigore Aurel. Primul este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și transportul vânatului dobândit prin împușcare.

„În cursul anului 2017, a deținut la locuința sa cartușe pentru armă letală de vânătoare, iar în luna februarie 2018, a transportat cu ajutorul unui atelaj, un exemplar din specia cerb, dobândit prin braconaj”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Procurorii aduc acuzații similare și lui Doboș Grigore Aurel, care a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului dobândit prin împușcare.

„În cursul lunii februarie 2018, a folosit o armă de vânătoare cu glonț, supusă regimului autorizării, efectuând activități de braconaj și transport a vânatului cu ajutorul unui atelaj”, precizează sursa citată.

 

Pentru contrabandă calificată, nerespectarea armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, a fost trimis în judecată și Doboș Ionel Nicușor. Potrivit procurorilor, în anul 2016, bărbatul a introdus în țară o armă de vânătoare, pe care a deținut-o ilegal până când l-au prins polițiștii. Potrivit procurorilor, Doboș ar fi folosit arma trăgând focuri în apropierea casei sale.

În judecată a fost trimis și Buta Ionel Ovidiu, care este acuzat de participație improprie la infracțiunea de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Potrivit procurorilor, tot în 2016, bărbatul a introdus în țară, prin intermediul altei persoane, o armă cu aer comprimat, neletală, pe care a deținut-o nelegal până când a fost descoperit de oamenii legii. Potrivit procurorilor, Buta Ionel Ovidiu ar fi folosit arma, trăgând focuri într-o țintă improvizată.

 

2 COMENTARII

  1. Adica „oamenii legii„ au dat intamplator peste ei…ca altfel, daca ar face putine investigatii ar mai gasi vreo 20 care braconeaza prin padurile judetului…

  2. Pai, numai „detinatorii ilegali de arme de foc ” … mai pot „stavili ” cat de cat… pagubele pe care le fac animalele salbatice in culturile oamenilor , ca legal pe nimeni nu intereseaza acest lucru !
    In tzarile ( civilizate ) din Europa, proprietarii de terenuri si culturi , au dreptul sa ucida animalele care le patrund pe proprietati si le distrug culturile , daca nu da rezultat actiunea de „alungare ” a acestora , fiind actiune de AUTOAPARARE si nicidecum de ” activitate de vanatoare neautorizata ” ( de braconaj ) asa cum se intampla aici la noi in aceasta tzara unde vanatul este mai important decat bunurile si proprietatile oamenilor .
    Societatile de vanatoare, nu sunt obligate prin lege nici sa le dea de mancare acestor animale salbatice si nici sa le mentina in arealul lor de habitat si inafara de a-si pazi ” turmele ” de vanat sa nu fie ” ucise fara autorizatie ” nu-i intereseaza nimic altceva, iar legea este atat de curveste facuta ca niciodata, nimeni nu va putea indeplini conditiile pentru despagubire in caz de pagube cauzate de animale , asa cum prevede Codul civil … si insasi legea vanatorii .
    De aceia actiunile de depistare a detinatorilor ilegali de arme de foc, este foarte greoaie si nu da rezultatul necesar , cetatenii nefiind cooperanti cu autoritatile statului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here