Atenție, se colectează deșeuri de echipamente electronice și electrice! Vezi unde

301

În perioada 13-20 octombrie, în municipiul Bistrița se desfășoară campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În prima zi a campaniei, bistrițenii vor putea duce DEEE-urile la câteva puncte de colectare organizate pe raza orașului. Totodată, pentru preluarea DEEE-urilor se pot face programări telefonice.

 

Bistrițenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), informează Asociația RoRec. Astfel, aparatele electrice defecte sau pe care cetățenii nu le mai folosesc pot fi duse, pe data de 13 octombrie, între orele 10.00-17.00. la punctele de colectare organizate pe raza municipiului. Este vorba despre străzile Andrei Mureșanu – zona Lama, Bulevardul Decebal –  zona Pieţei – intersecţie cu Str.Ursului,  Panait Cerna – zona Casa Albă, Piaţa Independenţei Nord – zona Piaţa Big și la Centrul de Colectare Bistrița de pe str. Zefirului nr.1.

În cazul în care bistrițenii nu au posibilitatea să transporte deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare, în perioada 13-20 octombrie, Serviciul Local de Colectare Bistrița asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.  În acest sens, cetățenii trebuie doar să apeleze gratuit Tel Verde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, pentru a face o prgramare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Bistrița asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

1 COMENTARIU

  1. Nu fiti fraieri sa le duceti voi personal aparatele la punctele de colectare, ptr ca daca ” dati un aparat vechi la schimb ” cand cumparati unul nou, aveti reducere chiar si 200 de lei . Ca sa le duci „lor ” aparatele vechi, iti trebuie masina si nu toate incap in acea masina si trebuie taxi si bine-nteles contracost ca nu ti le duce nimeni de pomana . De ce nu vin ei direct la tine acasa daca le trebuie , sau periodic, intr-o anumita zi din luna, sa treaca pe toate strazile, sau punctele apropiate de colectare, similare gunoiului menajer… ???
    Cu alte cuvinte va apare o noua „afacere ” … si anume, cea cu ” aparatura veche ” … ca si cu vaucerele ptr auto vechi date la casat in programul rabla … cand pentru achizitionarea masinilor, unii care s-au descotorosit de masinile vechi, au facut bani frumosi pe vaucerele vandute .
    De acuma o sa vedeti pe internet ” VAND MASINA DE SPALAT UZATA, VAND TV VECHI, VAND CARUCIOR vechi PTR COPII, VAND RADIO POSETA VECHI „… cu 50 – 100 de lei si cine le cumpara castiga si el 100 de lei daca nu are si el aparate vechi la schimb .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here