Astăzi începe vaccinarea cetățenilor cu noul vaccin aprobat, AstraZeneca. 142.100 de oameni sunt deja programați la imunizarea cu acest vaccin care necesită rapelul la 8 săptămâni.

Primele doze de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca au venit în România pe cale terestră, în data de 6 ianuarie, iar programările au început la 10 februarie.

Dintre cele 142.100 de programări pentru AstraZeneca în România, 69.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbați.

În cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul se face la opt săptămâni.

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost recomandată în cazul persoanelor mai tinere – întrucât nu există suficiente studii finalizate ca să confirme eficacitatea vaccinului și la bătrâni. Pe de altă parte, Universitatea Oxford a anunțat că testează și în rândul copiilor vaccinul anti-COVID produs împreună cu AstraZeneca. Studiul este o premieră mondială. Cercetătorii vor să evalueze siguranța și răspunsul imun pentru persoanele cu vârste între 6 și 17 ani. Potrivit Reuters, aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu, iar primele vaccinări vor fi făcute luna aceasta. 

AstraZeneca vrea să producă peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie și 3 miliarde de doze până la sfârșitul anului.

În total, până duminică seara erau programate la vaccinare în România 923.247 persoane.

Există peste 1,5 milioane de programări, dintre care 673.593 sunt pentru prima doză, iar 923.247 pentru doza a doua.

România se află pe locul 4 în Europa, în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin anti-Covid administrate la 100 de persoane (5,59 persoane), conform Digi24.

Citește și: EXCLUSIV: Sentință definitivă în dosarul lui Claudiu Lup și Ilie Vartolomei! Unul a fost deja încarcerat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.