Asistentă agresată de polițiști

327

O asistentă a fost bruscată de poliţişti şi încătuşată pentru simplul fapt  că a refuzat să le ofere oamenilor legii mostre din sângele unui pacient aflat în stare de inconştienţă.

Asistenta medicală din Statele Unite susţine că a respectat legea şi a urmat un protocol pe care spitalul îl avea semnat cu Poliţia. Potrivit acestuia, mostrele de sânge nu sunt furnizate decât cu acordul victimei sau dacă pacientul se află în stare de arest.

„Mă simt trădată, sunt furioasă. Simt multe lucruri şi încă sunt confuză. Meseria mea este să îmi ţin pacienţii în siguranţă. Despre mostrele de sânge se vorbeşte ca şi cum ar fi ceva comun. Dar e sângele tău, proprietatea ta”, spune Alex Wubbels – asistentă medicală.

Departamentul de poliţie din Salt Lake City a demarat, la rândul său, o anchetă internă.

„Ne-am alarmat imediat după ce am văzut filmele am declanşat o anchetă internă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Ne studiem şi politicile şi procedurile, ca să ştim dacă mai era ceva ce trebuia să facem”, afirmă Brandon Shearer – Poliţist Salt Lake City, potrivit Digi 24.

Singurul lucru care s-a schimbat deocamdată este că poliţiştilor li s-a interzis să mai intre până la secţiile în care sunt internaţi pacienţii, pentru a recupera mostrele de sânge. Niciun poliţist nu a fost sancţionat.

3 COMENTARII

  1. Ba eu cred ca foarte bine i-a facut , ca nu s-a apucat agentul de politie asa cu de la sine vointza sa agreseze o anume femeie… ci efectiv aceia a refuzat pur si simplu sa faca ce a dispus un organ de politie si-n America asta este infractiune prevazuta de lege in mod expres . Asa ar trebui instituit si la noi !
    Cum vreti sa isi faca autoritatile statului datoria, daca exista astfel de „Gica Contra” … ca efectiv … „nu vrea el”… sa faca ceea ce dispune cel care se afla in exercitarea activitatii de „politie a statului „, apoi fie ori barbat ori femeie ( na.roada ) ?! Ba din contra, ar trebui intarita „legea” si la noi, ca sa fie infractiune daca cineva anume refuza sa execute ceea ce are politia in sarcina de serviciu si refuza in mod nejustificat sa faca ori sa se supuna si politia sa aiba ( nu dreptul… ) ci efectiv obligatia sa-l „aresteze pe loc ” si daca este necesar sa faca chiar si uz de arma impotriva acestia , repet, „ca obligatie profesionala ” de serviciu si nicidecum doar „ca un drept ” si lasat la latitudinea sa .
    La noi, politia si jandarmeria are doar dreptul sa-l „retina” 24 de ore si atat, iar „arestarea ” n-o poate dispune decat numai un judecator, la propunerea unui procuror. Este atat de complicat incat efectiv multi care ar trebui cu adevarat „arestati” sunt lasati „liberi ” … tocmai din acesta cauza .
    Oamenii n-ar trebui sa fie milosi si sa „apere ” infractorii si contravenientzii… sa inteleaga ca fortza publica a statului trebuie sa-si faca datoria „ca la carte” si ca trebuie ajutati atunci cand solicita un ajutor din partea civililor, ca doara in slujba societatii se afla ei si nu in scop ori interes personal cand isi fac sarcinile de serviciu pentru care sunt platiti din banii publici !

  2. Da aveti impresia ca Putin are alte reguli ? Nici acolo nu misca nimeni in front si politia-i politie ! Ala nu le canta in struna nimanui . Numai aici la noi democratia ( prost inteleasa ) este cea mai data dracului din lume .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here