Un grup de traficanţi de droguri care controla unele din cele mai rău famate cartiere din Napoli a fost destructurat, a anunţat marţi poliţia italiană, transmite DPA. Cei 23 de suspecţi arestaţi sunt membri a două temute clanuri mafiote locale – familiile Di Lauro şi Vinella Grassi -, două foste rivale în cadrul Camorrei, mafia napoletană, care s-au unit pentru a forma o alianţă prin care să controleze traficul de droguri în cartierele Scampia şi Secondigliano, conform Agerpres.

Cei arestaţi sunt acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie infracţională, trafic de stupefiante, tentativă de omucidere, extorcare de bani, posesie ilegală de arme şi alte fapte, a menţionat poliţia, precizând că alţi patru suspecţi au fost plasaţi sub control judiciar. Între cei arestaţi se numără şi doi ofiţeri din Guardia di Finanza, garda financiară italiană, unul fiind acuzat de tentativă de crimă şi celălalt de trafic de droguri, au mai anunţat autorităţile în cadrul unei conferinţe de presă, după cum a relatat agenţia italiană de presă Ansa.

Presupusul lider al clanului Di Lauro, Marco Di Lauro, în vârstă de 36 de ani, este unul din cei şase infractori cei mai căutaţi de autorităţile italiene, care încearcă să-l captureze din 2005. Cartierul Scampia, cu una din cele mai ridicate rate ale infracţionalităţii, a devenit cunoscut şi pe plan internaţional datorită cărţii-documentar Gomorra a ziaristului şi scriitorului Roberto Saviano (2006), ajunsă bestseller şi ecranizată cu un vast succes internaţional.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here