Unsprezece persoane au fost propuse pentru arestare preventivă în dosarul de trafic de droguri anchetat de DIICOT, în urma percheziţiilor efectuate săptămâna trecută în 36 de locaţii din municipiul Bistriţa şi Cluj-Napoca. Dintre cei duşi în faţa instanţei Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă,  pentru 8 persoane a fost admisă cererea procurorilor, iar pentru alte trei arestul la domiciliu. Alte 8 persoane sunt plasate sub control judiciar.

Propunerile de arestare preventivă au fost judecate în două loturi. Una dintre persoanele acuzate de trafic de droguri a fost arestată preventiv în data de 3 martie, a doua zi după percheziţii, iar pentru cel de-al doilea lot instanţa a verificat propunerile procurorilor abia pe data de 6 martie, decizia fiind pronunţată abia a doua zi, pe data de 7 martie.

 

Persoana propusă pentru arestare preventivă de procurorii DIICOT, şi analizată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud pe data de 3 martie, este Vînca Lucian Ştefan.

„Admite propunerea formulată de procurorul din cadrul Direcţiei de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi în consecinţă: – dispune arestarea preventivă a inculpatului V L Ş (n. r. – Vînca Lucian Ştefan), cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: trafic de droguri de risc prev. de art.2 al.1 din L.143/2000 (modif. prin L. nr.187/2012) cu aplic.art.35 al.1 C.p (3 acte materiale), trafic de droguri de risc, prev. art.2 al.1 din L.143/2000 (modif. prin L. nr.187/2012), efectuare de operaţiuni ilegale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art.16 al.1 din Legea 194/2011 (modif. prin L. nr.187/2012) cu aplic. art.35 al.1 C.p, toate cu aplic. art. 38 al.1 C.p, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 3.03.2017 şi până la data de 1.04.2017 inclusiv. În baza art.275 al.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 3.03.2017, orele 15,35″, este decizia instanţei.

 

Celelalte 10 persoane bănuite de DIICOT de trafic de droguri sunt: Sărmăşan Daniel Viorel, Coman Nicola-Roxana, Costin Iosif, Dreptate Norbert, Paşca Petruţa, Vlaicu Alexandru-Cristian, Pop Radu Dan, Purelu Anamaria-Gabriela, Iedean Robert Mihai şi Boldi Paul Alin. Din acest lot de 10, au fost arestaţi preventiv 7 inculpaţi, iar 3 sunt în arest la domiciliu.

 

„În baza art. 226 Cod procedură penală rap, la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 alin. 1, 2 Cod procedură penală :

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosarul nr. 57D/P/2016, privind pe inculpaţii S.V.D., C. N.R., C.I., D.N., V.A.C., P.R.D., şi I.R.M., ca fiind întemeiată şi în consecinţă :

-dispune arestarea preventivă a inculpatului S.V. D (n. r. –  Sărmăşan Viorel Daniel)., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma iniţierii şi constituirii, prev. de art. 367 alin 1 din C.p., a infracţiunii de efectuare de operaţiuni ilegale cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin 1 din Legea 194 / 2011 cu aplicarea art. 35 alin 1 din C.p. totul cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p. şi a art. 41 alin 1 din C.p., fapte pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi şi respectiv 6 luni la 3 ani sau amendă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă;

-dispune arestarea preventivă a inculpaţilor C.N.R. (n. r. – Coman Nicola Roxana), C.I. (n. r. – Costin Iosif) şi D.N. (n. r. – Dreptate Norbert), fiecare cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma constituirii, prev. de art. 367 alin 1 din C.p., a infracţiunii de efectuare de operaţiuni ilegale cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin 1 din Legea 194 / 2011 cu aplicarea art. 35 alin 1 din C.p. totul cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p., fapte pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi şi respectiv 6 luni la 3 ani sau amendă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă;

-dispune arestarea preventivă a inculpaţilor V.A.C. (n. r. – Vlaicu Alexandru Cristian) şi P.R.D. (n. r. – Pop Radu Dan), fiecare cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma aderării, prev. de art. 367 alin 1 din C.p., a infracţiunii de efectuare de operaţiuni ilegale cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin 1 din Legea 194 / 2011 cu aplicarea art. 35 alin 1 din C.p. totul cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p., fapte pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi şi respectiv 6 luni la 3 ani sau amendă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă;

-dispune arestarea preventivă a inculpatului I.R. M. (n. r. – Iedean Robert Mihai) cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma aderării, prev. de art. 367 alin 1 din C.p., a infracţiunii de efectuare de operaţiuni ilegale cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin 1 din Legea 194 / 2011 cu aplicarea art. 35 alin 1 din C.p. totul cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p. şi a art. 41 alin 1 din C.p., fapte pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi şi respectiv 6 luni la 3 ani sau amendă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă;

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Încunoştinţează despre măsura preventivă persoanele desemnate de inculpaţi

 

În baza art. 227 C. pr. penală:

Respinge propunerea de arestare preventivă formulate de DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosarul nr. 57D/P/2016, privind pe inculpaţii P.P. (n. r. – Paşca Petruţa), P.A.G. (n. r. – Purel Anamaria-Gabriela) şi B.P.A. (n. r. – Boldi Paul Alin), iar în baza art. 219, art. 218, art. 222 C. pr. pen., dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de cei trei inculpaţi, pe durata a 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii.

În baza art. 221 alin.1 C. pr. Pen., impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc efectiv, respectiv: imobilul situat în …, în cazul inculpatei P.P.; imobilul situat în… în cazul inculpatei P.A.G.; imobilul situat în …, în cazul inculpatului B.P.A., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art. 221 alin.2 C. pr. Pen., pe durata arestului la domiciliu inculpaţii vor respecta următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori vor fi chemaţi;

b) să nu comunice în nici un mod cu inculpaţii S.V.D., C.N. R., C.I., D.N., V.A.C., P.R.D., I.R.M., cu ceilalţi inculpaţi şi suspecţi cercetaţi în cauză, precum şi cu orice altă persoană desemnată de organul judiciar. Conform art. 221 alin.4 C. pr.pen., atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor şi obligaţiilor stabilite a fi respectate, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu arestarea preventivă.

Desemnează pentru supravegherea măsurii arestului la domiciliu, Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, în cazul inculpaţilor B.P.A. şi P.A.G. şi Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Cluj, în cazul inculpatei P.P.. Dispune comunicarea prezentei încheieri inculpaţilor, organelor şi instituţiilor prevăzute de art. 221 alin.8 C. pr.pen.”, este decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pronunţată pe 7 martie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 48 de ore de la pronunţare la Curtea de Apel Cluj.

 

Reamintim faptul că, la data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, 19 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, dintre care 11 au fost prezentate Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

 

4 COMENTARII

  1. Ana de unde Sti tu ca toată familia Vlaicu?? Cumva lucrai cu iei sau consumi??? într-un alt fel nu văd de unde ai avea sa STI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.