Cei doi bărbați reținuți pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi complicitate la trafic de droguri de risc își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce instanța a admis cererea de arestare preventivă în cazul lor.

Cei doi bărbați au fost reținuți la data de 5 februarie, dată la care s-a reușit capturarea cantității de 17 kg de canabis.

La data de 2 februarie 2020, inculpatul B.M.M., în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, i-a predat inculpatului D.L. mai multe pachete vidate şi înfoliate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare verde-olive, pentru a le transporta pe teritoriul României. La data de 4 februarie 2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud au procedat la efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant a inculpatului D.L., în vârstă de 45 de ani, după ce acesta a sosit din Spania, în timp ce se îndrepta către oraşul Năsăud pentru a preda coletul inculpatului B.M.M., în vârstă de 36 de ani. Cu această ocazie, în bagajul inculpatului D.L., au fost găsite 11 pachete ce conţineau o cantitate de 17,22 kilograme de canabis”, au precizat reprezentanții DIICOT, într-un comunicat de presă.

În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, de 45 și 36 de ani, cercetați pentru infracțiunea de introducere în ţară de droguri de risc și complicitate la  introducere în ţară de droguri de risc

În cursul zilei de miercuri, cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar instanța a admis cererea procurorilor, astfel că s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here