Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a primit, în această săptămână, o primă tranşă de vaccin antigripal, fiind vorba despre aproximativ 3.500 de doze, se arată într-un comunicat remis presei.

„Această tranşă va fi repartizată astfel: spitale, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, centre rezidenţiale, centru dializă – 1.517 doze, iar medicilor de familie un număr de 1.963 doze. Medicii de familie vor primi între 8 şi 30 doze, în funcţie de solicitări. Distribuţia vaccinului va începe de luni, 21 septembrie”, se precizează în comunicat.

Cea de-a doua tranşă de vaccin antigripal va ajunge în judeţ la sfârşitul lunii şi va fi destinată copiilor cu vârsta între 6 luni şi 3 ani.

Potrivit DSP Bistrița-Năsăud, restul dozelor vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârstă peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unități sanitare cu paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here