Aproape jumătate dintre angajații sistemului de învățământ din Bistrița-Năsăud sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește cadrele didactice, procentul celor care şi-au arătat disponibilitatea de a se vaccina este de circa 48 la sută, în vreme ce procentul este de circa 51 la sută în cazul personalului auxiliar și de aproximativ 38 la sută în cazul personalului nedidactic.

În cifre, numărul total al angajaţilor care au anunţat că sunt dispuși să se vaccineze este de 2.302 persoane. Dintre acestea, 1.712 sunt cadre didactice.

Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud a subliniat că aceste date se schimbă de la o zi la alta, astfel că există mari șanse ca procentele să se modifice până la începerea cursurilor în format clasic, fie să crească, fie să scadă.

”Nu se știe câți dintre cei care au spus acum că intenţionează să se vaccineze vor face într-adevăr asta”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here