În ultimii 8 ani, prin intermediul Master Planului de apă și canalizare apa potabilă a ajuns în locuințele a peste 130.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, potrivit președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

”Din 2012 și până acum am construit prin Master Planul de apă și canalizare al județului: 238.7 km rețea de distribuție și aducțiune apă; 97 km rețea de canalizare; 8 stații de tratare a apei potabile și a apei uzate. 10.573 de locuințe branșate la rețeaua de apă și canalizare. În paralel, primăriile au accesat fonduri europene și guvernamentale prin care s-au construit sau sunt în diferite stadii de execuție: 500 km rețele de alimentare cu apă și 724 km rețele de canalizare”, a declarat președintele Emil Radu Moldovan.

Administrația județeană completează că va continua procesul de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare, în implementare fiind cea de-a doua etapă a Master Planului de apă și canalizare, pentru care s-au obținut fonduri de circa 240 de milioane de euro.

”Continuăm munca, iar prin Master Planul de apă și canalizare etapa II, aflat deja în desfășurare, 90% din populația județului va fi conectată la rețele de apă și 70 % la rețele de canalizare, la finalul implementării”, a mai completat Emil Radu Moldovan.

Primele trei loturi din cele 12 ale Masterplanului de apă și canalizare, etapa a II-a au fost deja scoase la licitație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here