Primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, a fost suspendat din funcţie, miercuri, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

 

Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a emis, miercuri dimineaţă, ordinul prin care îl suspendă din funcţia de primar al municipiului Craiova pe Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.

"Instituţia Prefectului a primit decizia Tribunalului Argeş din 3 martie 2010, prin care Antonie Solomon a primit mandat de arestare preventivă, confirmată printr-o altă decizie a Curţii de Apel Piteşti. Astfel, acesta este suspendat de drept din funcţie, eu semnând şi ordin de prefect pe care urmează să îl transmit la IPJ Argeş şi la Consiliul Local Municipal Craiova", a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, citat de Realitatea TV. 

Potrivit ordinului prefectului, Antonie Solomon este suspendat din funcţie până pe 31 martie 2010, dată la care expiră mandatul de arestare preventivă. 

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins ca nefondat recursul formulat de apărătorii primarului Antonie Solomon, decizia, pronunţată luni, fiind definitivă.

Tribunalul Argeş a transmis Instituţiei Prefectului Dolj, marţi după-amiază, înştiinţarea privind  rămânerea definitivă a mandatului de arestare emis pentru 29 de zile pe numele lui Antonie Solomon , primarul Craiovei, acuzat de luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.

Potrivit Legii 215 a administraţiei publice, mandatul primarului se suspendă de drept în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului, care, prin ordin, constată suspendarea mandatului. Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, el fiind acuzat că ar fi primit mită 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here