Printr-o hotărâre de Guvern aprobată miercuri, mai multe domenii au intrat în etapa a II-a de vaccinare, dar HoReCa nu este unul dintre ele.

„Simțim o oarecare marginalizare și nu înțelegem cum este posibil ca industria care era considerată responsabilă de extinderea pandemiei anul trecut, anul acesta nu mai este considerată la fel de importantă în contextul pandemic, ca să intre în valul 2 de vaccinare, măcar pentru angajații noștri din prima linie”, spune pentru Libertatea Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).  Crede ar trebui vaccinați prioritar angajații care intră în contact cu multe persoane. 

„Aici vorbim cu siguranță și de recepționeri sau ospătari din industria ospitalității poate mai degrabă decât de un șofer de transport de marfă din industria energetică sau de un bibliotecar dintr-o școală”, consideră președintele FIHR.

Aproximativ 9.000 de locuri de muncă în sectorul HoReCa s-au pierdut anul trecut din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID.   
Sursa –Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.