Firma ALL BUSINESSES MANAGEMENT a câștigat de la ANCPI un contract de aproape 100 milioane de lei, fără TVA. Societatea are sediu într-o casă care pare părăsită și este controlată de un fost angajat de-a fostului deputat fugit în Serbia Sebastian Ghiță. De asemenea, în cadrul acestei firme s-au perindat acționari și societăți comerciale conectate la grupul Teamnet, fosta afacere a lui Sebastian Ghiță.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ (ANCPI) a atribuit contractul cadru, cu o valoare cuprinsă între 94.472.564,4 și 94.472.564,4 de lei, fără TVA, firmei All Business Management SRL. A fost vorba de o licitație deschisă, dar societatea a fost singura care a participat la licitație. Contractul cadru a fost acordat la jumătatea lunii trecute și după 10 zile firma a mai încheiat două contracte: unul în valoare de 13.372.200 de lei și al doilea în valoare de 1.208.0851,2 de lei, fără TVA. Potrivit descrierii caietului de sarcini, cele 100 de milioane au fost date pentru ”servicii de conversie a cărților funciare într-o bază de date textuală și arhivă digitală în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Brașov, Suceava și Harghita”, cu alte cuvinte ”digitalizarea” ANCPI.

Societatea a fost înființată în 2017 și a declarat în primul an de activitate o cifră de afaceri de 15,6 milioane de lei. Anul trecut cifra de afaceri a scăzut vertiginos la 2,4 milioane de lei. În schimb, profitul pe cei doi ani a fost între 200 și 300.000 de lei.

Firma este administrată de CIOROBOIU GRIGORE CRISTIAN, care este acționar majoritar cu 80% din pachet. Restul acțiunilor sunt deținute de Total Pax SRL, o firmă care de șapte ani nu a declarat nicio cifră de afaceri și a mers constant pe pierderi. Această societate face parte din structura acționariatului a firmei Teamnet INTERNATIONAL SA, afacerea deputatului fugar Sebastian Ghiță.

De asemenea, Cioroboru a fost angajat al suveicii controlate de Sebastian Ghiță.

Reporterii Gazeta de Cluj l-au contactat pe Cioroboru pentru a îl întreba detalii despre contractul câștigat de la ANCPI. Inițial, administratorul All Business Management SRL a fost extrem de încântat de faptul că a fost contactat de presă, însă după ce i s-a spus motivul concret al articolului, el a întrerupt brusc conversația: ”Că ce?! Nu am nimic de declarat”, a spus Cioroboru și a întrerupt conversația.

Pe lângă faptul că firma care a câștigat contractul de 100 de milioane de lei a declarat pe anul trecut 10 angajați, sediul societății se afla până de curând într-o căsuță înghesuită pe o stradă din București. Ulterior, sediul a fost schimbat într-un apartament aflat pe Bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6, București. De asemenea, site-ul de prezentare al societății nu furnizează decât informații sumare și lacunare despre activitatea firmei controlată de Cioroboru.

Legături cu un alt ”tun” de peste 80 de milioane de euro

Până anul trecut, în cadrul SC All Business Management SRL a fost acționar Stelejan Gheorghe Cristian. El a fost implicat în implementarea reţelei de internet de mare viteză Ro-Net, una dintre cele mai mari escrocherii din România în cadrul căreia au fost ”sifonați” peste 80 de milioane de euro, bani europeni.

Potrivit unei interpelări făcute de deputatul PNL Mircea Cazan către premierul Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, Ministrul Comunicaţiilor în 2015, Stelejan Gheorghe era unul dintre locotenenții lui Sebastian Ghiță.

„Referitor la proiectul Ro-NET care îşi propune să dezvolte reţele de infrastructură backhaul (de distribuţie), care să ofere servicii en gros de bandă largă în zonele rurale din România care nu sunt deservite până în prezent şi unde nu există planuri de acoperire stabilite pentru viitor (..) având în vedere obligaţiile statului român asumate faţă de instituţiile comunitare incidente realizării proiectului susmentionat, va solicit să clarificaţi următoarele aspecte survenite în derularea corespunzătoare a acestei investiţii majore şi de interes naţional pentru ţara noastră, astfel:

– pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului a fost declarată câştigătoare, în decembrie 2012, asocierea formată dintre SC Confero Finance SRL şi SC Cognos Bussines Consulting SRL, cu o oferta financiară de 1.881.040,00 lei. Interesant este că asocierea s-a realizat între firmele nominalizate dar controlate de avocatul Boştină Doru (prin firmele BOŞTINĂ & ASSOCIATES LIMITED şi AGN NETWORK LIMITED, ambele cu sediul social în Cipru), respectiv de numitul STELEJAN GHEORGHE CRISTIAN, care este unic acţionar şi administrator al societăţii Cognos Bussines Consulting, persoană care anterior, cu ‘totul întâmplător’ a fost unul dintre acționarii companiei SC TEAMNET INTERNAŢIONAL S.A. Ploieşti, alături de bine cunoscutul Ghiţă Sebastian Aurelian, căruia i-a cedat în anul 2006 cota să de acţiuni deţinute că urmare a retragerii sale fără nicio pretenţie din societate începând cu dată de 01.01.2006”, arată deputatul în interpelarea făcută în anul 2015.

În prezent, proiectul RO-NET are mari probleme de funcționare, în unele zone el fiind inexistent.

Mai mult, potrivit Monitorul Oficial, firma Cognos, implicată în proiectul RO-NET, a avut de-a face cu  Cioroboiu Grigore-Cristian, patronul ALL BUSINESSES MANAGEMEN SRL.

”Cooptarea ca asociați ai societății Cognos Business Consulting – S.R.L. a numiților Cioroboiu Grigore-Cristian, cetățean român, (…) și All Businesses Management – S.R.L., societate juridică română, cu sediul în mun. București, sectorul 4, bd. Mărăsești nr. 35, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/1744/2017, cod unic de inregistrare: 37064275, reprezentată de administrator Cioroboiu Grigore-Cristian”, arată nota oficială.

Ghiță s-a ”uns” cu toate partidele

Sebastian Ghiță este fost deputat PSD de Prahova și fost membru în comisia parlamentară de control a activității SRI. Înainte să intre în Parlament, Ghiță și-a transferat companiile care l-au făcut celebru în lumea afacerilor IT către rude și prietenii săi din adolescență. Ca om de afaceri, în trecut, Sebastian Ghiță a finanțat aproape toate partidele importante din România:  Partidul Social Democrat, Partidul Democrat Liberal, Partidul National Liberal si Partidul Conservator.  Prin interpuși, parlamentarul controlează canalul de știri ROMANIA TV, televiziune pe care a fondat-o după scandalul cu Sorin Ovidiu Vîntu privind administrarea postului concurent, Realitatea TV.  În urma acestui scandal, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de zile cu executare pentru șantaj. Cea mai importantă tranzacție din ultimii ani a lui Ghiță a fost vânzarea magazinului de IT,  Emag, pentru suma de 100 de milioane de euro.

Servicii de conversie a cărților funciare într-o bază de date textuală și arhivă digitală în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Brașov, Suceava și Harghita

Acord cadru:

1.Cantitatea estimată minimă acord cadru: 6.369.680 pagini eferente celor 636.968 cărți funciare existenta în arhivele OCPI Brașov, Harghita și Satu Mare.

2.Valoarea estimată minimă acord cadru: 26.752.656, 00 lei, fără TVA,                  

3.Cantitatea estimată maximă acord cadru: 22.819.460 pagini aferente celor 2.281.946 cărți funciare existente în arhivele OCPI Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Brașov, Suceava și Harghita.

4.Valoarea estimată maximă acord cadru: 95.841.732,00 lei, fără TVA, 

Contract subsecvent:

1.Cantitatea estimată minimă contract subsecvent: 416.000 pagini aferente celor 41.600 cărți funciare existente în arhiva OCPI Brașov.

2.Valoarea estimată minima contract subsecvent: 1.747.200,00 lei, fără TVA,                  

3.Cantitatea estimată maximă contract subsecvent: 5.311.900 pagini aferente celor 531.190 cărți funciare existente în arhiva OCPI Sibiu.

4.Valoarea estimată maximă contract subsecvent : 22.309.980,00 lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here