foto - captură video

Autoritățile din Buzău au demarat o anchetă, după ce pe rețelele de socializare a fost publicată fapta unui căruțaș: acesta și-a terorizat calul cu drujba, după care l-a lovit cu pumnii și picioarele fiindcă nu voia să se pună în mișcare.

Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului porneşte o drujbă şi, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruţa din şanţul în care rămăsese înţepenită.   

Ulterior, în încercarea de a forţa calul să plece de pe loc, individul îl loveşte cu pumnul şi cu picioarele. 

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că regretă ieşirea violentă pentru care va suporta consecinţele legii. Acum, mărturiseşte chiar că are mustrări de conştiinţă, conştient că iapa pe care a bătut-o îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat, potrivit adevarul.ro.

”Nu are niciun semn de drujbă, o să vedeţi. E prima oară când a făcut figuri, dar regret că am lovit-o, că e animalul cu care scot pâinea. Nu merita acest tratament. Eram băut şi nu voia să mai plece din acel şanţ”, a declarat tânărul din Brădeanu.  

”Faţă de tânăr au fost demarate cercetări sub coordonarea parchetului cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de legea 205 din 2004 pentru protecţia animalelor”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Vezi video AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here