ANAF: Termenul limită pentru depunerea declarației unice, extins până pe 31 iulie

114

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”  s-a extins până la  31 iulie 2018, informează ANAF Bistrița-Năsăud.

 

Declarația  se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia unică.

Declaraţia Unică se depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual(SPV), pe bază de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul

www.anaf.ro, (la următorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informații necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei unice pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numărul 0263-210624 interior 302 asistență pentru contribuabili.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here