Pentru prima dată în istoria cunoscută a românilor, s-a format o guvernare neobişnuită, aproape împotriva naturii. Cele două partide, unul de stânga şi celălalt de dreapta, imediat după venirea la guvernare, încearcă şi chiar reuşesc să încaiere diferite segmente profesionale şi sociale.

 
Nebunia a început cu pensionarii proveniţi din structurile de apărare, siguranţă şi ordine publică. O parte din aceşti oameni au fost obligaţi să iasă la pensie în urma măsurilor de reformă impuse de cerinţele integrării în NATO şi ulterior UE. Prin lege acestor oameni, departe de vârsta normală de pensionare, li s-a permis ca, în condiţiile legii, să muncească în alte domenii de activitate în sectorul bugetar, cumulând pensia cu salariul. Sigur, nu a fost moral, dar a fost legal. Noua guvernare i-a transformat pe aceşti oameni în nişte profitori care fură locurile de muncă la tineri etc. S-a dat o ordonanţă de urgenţă care s-a dovedit curat neconstituţională, s-a făcut o lege de care nu se mai ştie ce se întâmplă. A fost prima bombă amorsată.
 
A început apoi circul cu salarizarea unică, o adevărată bombă atomică cu ceas, pe care cineva, conştient sau nu, încearcă să o amorseze. Nici Ceauşescu nu a încercat măcar să instituie o asemenea lege de salarizare, chiar în condiţiile egalitarismului pe care îl promova comunismul. În orice ţară din lume, armata, internele, serviciile de informaţii, ministrul public şi judecătorii au o salarizare proprie, deoarece activitatea acestora este una mai specială.
Proiectul de lege privind salarizarea unică ar putea crea mai probleme societăţii româneşti, mai ales în ceea ce priveşte activitatea structurilor din sistemul de apărare, siguranţă, ordine publică şi judiciar, unde sunt preconizate modificări salariale, prin diminuarea acestora. Din ce în ce mai multe persoane din aceste structuri, în condiţiile aplicării acestei legi demnă de societatea socialistă multilateral dezvoltată a lui Ceauşescu, aşteaptă momentul aplicării ei, pentru a se pensiona sau a se transfera în alte instituţii. Nu trebuie să fi specialist, ca să îţi dai seama ce haos, ce anarhie se va produce în sistem, iar fără aceste instrumente, apărarea, siguranţa, ordinea publică, sistemul judiciar vor fi în aer, existând riscul ca legile să nu mai aibă valabilitate sau să fie aplicate, pentru că nu vor mai exista persoanele responsabile cu transpunerea lor în practică.
Situaţia cea mai gravă va fi în sistemul judiciar, deoarece magistraţii sunt net împotriva acestei legi unice de salarizare, care ţine în fond de statut, de separaţia puterilor în stat, precum şi de modelul de legislaţie european.
Ultima bombă amorsată, de parcă mai era nevoie de una, se referă la recalcularea pensiilor speciale. Acest guvern încearcă să arunce în derizoriu un principiu al dreptului roman, o cutumă care se referă la dreptul câştigat. Chiar în Constituţia României, la art.16, se spune că legile nu au un efect retroactiv. Dar cine citeşte şi aplică legea în România?
Este o situaţie în care cineva inconştient, poate, aprinde fitilul unei încărcături de trotil, aflată sub propriul fund.

ZAHARIA COTOC

3 COMENTARII

  1. Daca se rupe alianta si se formeaza alt guv. se pun astia pe schimbari la deconcentrate inca un an, nimeni nu mai face nimic si sa vezi incotro va merge tara !? Vai de ia romanie !

  2. magistratii si procurorii se vor pensiona in masa, acest fenomen va fi o grea lovitura ca si impozitul forfetar ce a pus pe fuga mai multe firme. Asa conducatori,asa soarta in asta tara saracita de slabanogi si incapabili.

  3. B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE INGRIJIRE PERSONALA SI ARTICOLE DE BARBIERIT MODELAT, ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here