Mai multe controale pe linie silvică au fost efectuate de jandarmii bistrițeni, în localități din zona Văii Bârgăului.  Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale și au fost confiscați circa 3 m.c. de material lemnos.

Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat în ultimele 24 de ore mai multe acțiuni punctuale pe linie silvică, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
Controalele au fost organizate pe raza localităților Livezile, Leșu, Josenii Bârgăului, Ilva Mică și Strâmba.

Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale: o amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru transport de material lemnos fără documente legale și două avertismente scrise pentru pătrundere în fondul forestier fără acordul proprietarului, respectiv transport de material lemnos fără documente legale – Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice.
Materialul lemnos, a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie Ocolului Silvic Josenii Bârgăului”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.


Astfel de misiuni vor fi organizate de către jandarmi pe tot parcursul sezonului rece pentru prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos în aria de competență.

foto: ARHIVĂ IJJ Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here