Amenzi piperate, date în weekend de polițiști, în trafic! Au rămas fără permis 14 șoferi, iar câțiva au și dosare penale

34

Amenzi de peste 120.000 lei au fost date, în weekend, de polițiștii din Bistrița-Năsăud, șoferilor indisciplinați în trafic. Totodată, 14 conducători auto au fost lăsați fără permise, cinci certificate de înmatriculare au fost retrase, iar cei prinși băuți la volan s-au ales cu dosare penale. 

 

În perioada 7-9 septembrie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vizând creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor rutiere și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, transmite IPJ BN într-un comunicat.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, în acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate peste 450 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 120.000 lei„, precizează sursa citată.

Totodată, față de 14 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri.

Sunt însă și șoferi care s-au ales cu dosare penale, și asta din cauză că au condus sub influența alcoolului.

Astfel, sâmbătă 8 septembrie, un bărbat de 42 de ani, din Parva, a fost prins conducând cu o alcoolemie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe lângă faptul că era băut, polițiștii aveau să descopere că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu este înmatriculat, având aplicate plăcuțe de înmatriculare, care au fost atribuite altui autoturism. Drept urmare acesta s/a ales cu dosar penal.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare„, precizează IPJ BN.

 

Tot sub influența băuturilor alcoolice a fost prins, în noaptea de 8/9 septembrie, un tânăr de 24 ani, din Mijlocenii Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

Sub influența alcooului a fost depistat la volan, în noaptea de 8/9 septembrie, și un tânăr de 22 de ani, din Maieru.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei„, arată IPJ BN.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here