O firmă de prelucrarea lemnului de pe Valea Budacului a primit, miercuri, o amendă în valoare de 6.000 lei și a rămas fără marfă în valoare de peste 26.000 lei. Amendat cu 5.000 lei,  a fost și un bărbat din Bistrița Bârgăului care a fost prins transportând material lemnos fără documente legale. Și acesta a rămas fără marfă.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița și silvicultori au organizat și desfășurat o acțiune de verificare, pe raza de competență. Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, informează IPJ Bistrița-Năsăud. 

În acest sens a fost efectuat un control la depozitul unei societăți de prelucrare a materialului lemnos, iar în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind materialul lemnos deținut. Astfel, a fost dispusă confiscarea cantității de 9,68 metri cubi de lemn rotund rășinos, în valoare de 1.674 lei și de 38,80 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 24.829 lei. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Tot ieri, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au oprit în trafic și verificat un transport de material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.

În fapt, conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani din Bistrița Bârgăului, transporta cu o autoutilitară cantitatea de 7,92 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate, în valoare de 1.370 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here