Amenzi în valoare de peste 41.000 lei au aplicat, la finele săptămânii trecute, polițiștii și inspectorii sanitar-veterinari, în urma unor controale pe linie economică, siguranța alimentelor și siguranță rutieră, în localitățile Livezile și Piatra Fântânele.

Vineri 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, cu sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni preventive în localitățile Livezile și Piatra Fântânele.

Acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea și combaterea ilegalităților din sfera comerțului cu bunuri cu produse agroalimentare și de origine animală și subsecvent prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu bunuri și produse.

În acest context, au fost efectuate verificări și controale de specialitate, ocazie cu care au fost verificate 40 persoane juridice și fizice, iar ca urare a neregulilor constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.515 lei.

Din numărul total de sancțiuni, 5 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 23.900 lei, o sancțiune pentru comerț ilicit, în valoare de 5.000 de lei și 21 sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind circulația rutieră pe drumurile publice ,în valoare de 12.615 lei. De asemenea, a fost confiscat numerar în cuantum de 106,5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here