Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud acționează zilnic în zonele aglomerate din județ, efectuând controale pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore au fost aplicate zeci de sancțiuni, valoarfea acestora depășind 20.000 de lei.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, la acțiuni au participat 33 de polițiști, jandarmi, polițiști locali dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Jandarmii au efectuat verificări în zona stațiilor de alimentare cu carburanți, dar și în magazine și mijloace de transport în comun. ”Au fost verificate în total 19 de locații, fiind aplicate 21 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare de 1.000 de lei și 19 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind legitimate 41 de persoane”, arată Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Și polițiștii au desfăşurat misiuni în zonele aglomerate din județ – centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul urmărit fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19.

”Au fost verificate 122 de societăți comerciale, au fost legitimate și verificate 168 de persoane și 38 de autovehicule. În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 22.000 de lei. Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 pentru nerespectarea HG 984/2005, 3 pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier și de altă natură”, mai precizează Instituțioa Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here