Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, pe raza județului. Atât jandarmii, cât și polițiștii au efectuat controale în unități de alimentație publică, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Amenzile aplicate s-au cifrat la peste 20.000 lei. 

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus continuă cu verificări executate la terasele și fast-food-urile din zona de responsabilitate. Au fost verificate în total 34 de unități de alimentație publică, fiind aplicate 12 sancțiuni, din care o amendă în valoare de 500 de lei și 11 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități, respectiv acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Astfel de misiuni vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent cât și cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi. Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Polițiștii au desfăşurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate ieri, 9 iulie a.c., au participat 31 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului. Astfel, au fost verificate 36 de societăți comerciale și au fost legitimate 46 de persoane.

În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 17.000 de lei. Din totalul acestora, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 pentru nerespectarea prevederilor OG 21/1992, 3 pentru nerespectarea Legii 12/1990, una pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind de altă natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here